dimarts, 27 de novembre del 2012

El poder de la xarxa i les eines de la Web 2.0

Crònica d'una experiència màgica

1-Entro a Twitter i trobo aquest Tweet 




2- Vaig a l'enllaç  http://aprenderapensar.net/2012/11/19/solo-es-el-principio-filosofia-para-ninos/ i em miro aquest vídeo , és el trailer d'un film sobre una experiència de filosofia a l'aula  dels nens de 3 i 4 anys.

3-M'interessa saber de qui és  aquesta preciosa  banda sonora, em sona , però no recordo el seu nom, obro l'APP Shazam  des del meu Ipad , que aconsegueix identificar-la , és Astrakan café de Anhuar Brahem Trio 

4-Obro ara l'APP Grooveshark , cerco i escolto tot l'àlbum , us el recomano. 


5- Finalment us ho explico en aquest post  que amb un sol clic  enviaré a Twitter 


No ho trobeu  màgic !!!! 

dilluns, 26 de novembre del 2012

Formación docente y la introducción de las TIC



Un análisis comparado de las diferentes formaciones que acompañan los
Programas de Introducción de las TIC en Argentina y países limítrofes
Trabajo Final del Máster en Comunicación y Educación en la Red
Subprograma de investigación en e-Learning
Febrero 2012
Autor: Xavier Viñals Torres
Directoras: Dra Sara Osuna Acedo y Dra María Aquilina Fueyo Gutiérrez





dijous, 22 de novembre del 2012

diumenge, 18 de novembre del 2012

dimarts, 13 de novembre del 2012

Recerca en acció



Avui us tornem a recomanar la web de Recerca en Acció, un portal ple de projectes  experiments , jocs interactius. etc.. com per exemple aquest que ens presenta en David Segarra , el seu coordinador


"Aquest   experiment a l’abast de nens i joves. Es tracta d’agafar aigua de mar i afegir-hi fertilitzant per tal de comprovar el creixement que induïm de les microalgues


Aquesta pràctica pot permetre observar les algues al microscopi i comparar  els creixements obtinguts en diferents condicions ambientals.

L’experiment forma part del projecte EL LITORAL MEDITERRANI que ara mateix fa el seguiment a www.recercaenaccio.cat de la tasca de recerca que fan els científics del Institut de Ciències del Mar de Barcelona."




dilluns, 5 de novembre del 2012

Avui recomanem un llibre:

"L'escola" de Jordi Badiella , un llibre deliciós  com tot el que escriu  aquest autor, fragments breus , amb un llenguatge precís que convida a la reflexió, no us el perdeu!


El trobareu a Bubok  d'on us en podreu descarregar una versió en pdf . Us deixem una captura de pantalla d'una de les pàgines , amb el fragment marcat que ha generat un petit debat a twitter. On s'ha dit en contra d'aquesta idea de l'autor, que els alumnes de petits han de patir injustícies i entrebancs per assolir eines que els permetin afrontar la frustració. Nosaltres entenem que ja pateixen prou sense que calgui programar emocions negatives, el que cal és educar-los a enfrontars-'hi assertivament de manera que en surtin reforçats en la seva autoestima. Què en penseu vosaltres?"

Aquest post ha estat redactat per Esther Sancho  i Carme Barba