diumenge, 8 de juliol del 2012

post, post TICEMUR-EXPERTIC


He estat a TICEMUR-EXPERTIC
Tres dies molt intensos de conferencies, taules rodones, ponències , experiències  i tallers i potser per damunt de  tot poder  “desvirtualitzar” tants companys i companyes que ja ens havíem trobat als diferents fòrums previs  o via twitter.
L’organització   ha estat  perfecta, la puntualitat , el suport, l’atenció  a cada ponent  , la calidesa … voldria citar en primer lloc en Ramón Doménech i  Antonia Pérez  que  tant abans com durant el congrés m’han donat tot el seu recolzament.
L’enriquiment personal que suposa participar en aquest tipus de jornades no te preu. He après molt de tots tant dels ponents com dels companys que entre passadissos o durant els àpats ens hem intercanviat   adreces  (d’e.mail i de twitter)  de llocs web i blocs .
He tornat amb la maleta digital plena  de regals  d’experiències publicades ,  idees per dur a terme i eines  per compartir , etc.. les trobareu recollides a Symbaloo-TICEMUR
El contingut ha estat d’altíssim nivell , com no podia ser menys amb  la conferencia inicial de Fernando Garcia Páez , i  seus alumnes  presents en tot moment encara que de manera virtual , protagonistes principals els nens i nenes de Sant Walabonso. Les seves activitats aparentment tan senzilles però tan plenes de contingut i valors destacant el servei que fan a la seva comunitat amb la seva estació meteorològica  i com duen  a terme una solidaritat compromesa  i continuada  amb la població de  Benín. Amb ells  vam poder comprovar com  és possible  compartir i relacionar-se amb el món  mitjançant la xarxa
La conferencia final amb Jordi Adell, sempre fidel a ell mateix i sempre amb idees noves . sempre sorprenent amb el coneixement de tot allò més innovador , ens va parlar dels MOOC’S.
(cursos massius oberts …)de les FLIPPED CLASROOM però amb una mirada crítica, advertint-nos de no deixar-nos enlluernar,   (atents a la corba de Gartdner! )  i del concepte d’ AFFORDANCE , de com el nostre marc conceptual ens condiciona . Per anar-hi pensant la resta d’estiu!!
Dels tallers vaig triar el de PLE de Linda Castañeda  i el d’Exelearning d’ Antonio Monje  i tots dos em van entusiasmar , tant per la proposta en si mateixa com el seu domini del tema i la manera de fer-nos-ho fàcil accedir als materials i als conceptes . 
Gràcies  també a Isabel Maria Flores , Manuela Chica , Manel Rives, Salomé Recio, Maria Henarejos,  José Luís Cabello, Toni Solano ,  Carmen Arenas i molts d’altres que no en se el nom,  per la seva   amabilitat, les seves  paraules  , les seves  mirades   i el seu   somriure .
Fins sempre Carme Barba,  8 de juliol de 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada